3 תופעות פיזיולוגיות שכיחות לגיל השלישי

תופעות פיזיולוגיות שכיחות לגיל השלישי

רבים שואלים איך אפשר לשמור על הבריאות בגיל השלישי? מדובר בתקופת חיים מורכבת: מצד אחד שפע של זמן פנוי, פעילויות תרבותיות, מפגשים עם מעגלים חברתיים רבים והזדמנויות לעשות דברים שלא בהכרח היה זמן לעשות במהלך שנות הבגרות המוקדמות. במהלך תקופה זו במקביל צצות לעיתים בעיות פיזיולוגיות שלא ברור כיצד ניתן להתמודד איתן. החל מבריחת שתן, דרך הפרעות שינה ועד ירידה קוגניטיבית, בעיות אלו נובעות מהליך ההזדקנות הטבעי. במאמר זה יפורטו- 3 תופעות פיזיולוגיות שכיחות לגיל השלישי, וכיצד ניתן להתמודד איתן.

הגיל השלישי: הנאות לצד קשיים

הגיל השלישי טומן בחובו המון חופש: אתם נמצאים בפנסיה, יש לכם שפע של זמן לפתח תחביבים ולבלות עם הנכדים שלכם ואף עם בני הזוג שלכם. לעיתים יכול להיות שאתם מרגישים שאתם ממש מגלים את עצמכם מחדש, משום שהתפנה זמן שבו אתם עושים דברים שלא הספקתם לעשות במרוץ החיים הרגיל. אך לצד כל ההנאות אתם בוודאי חווים גם קשיים, בריאותיים בעיקרם. הגוף שלנו עובר הליך הזדקנות טבעי ולכן צצות בעיות בריאותיות, פיזיולוגיות, שונות. נפרט בעיות אלו בהמשך המאמר.

בריחת שתן: כיצד ניתן להתמודד איתה

בריחת שתן היא תופעה נפוצה שמתרחשת בגיל השלישי, כשליש מאוכלוסיית הגיל השלישי סובלים מבעיה זו. בנשים בריחת שתן שכיחה יותר מאשר בגברים, ובאופן כללי שכיחות בריחת שתן עולה עם הגיל. תופעה זו לרוב נשמרת בסוד מפאת בושה ומבוכה, למרות שהבעיה עלולה לגרום להפרעות משמעותיות בתפקוד ובאורח החיים התקין. חשוב לדבר על הבעיה, לבקש עזרה מגורמים רפואיים ולבנות תכנית טיפולית מתאימה לבעיה זו.

הפרעות שינה והטיפול בהן

השינויים הפיזיולוגים שמתרחשים בגוף עם הגיל עלולים לגרום לפגמים בתבנית השינה שאנו רגילים אליה, לכן מבוגרים רבים בגיל השלישי מדווחים על ירידה באיכות השינה. ממש כמו בריחת שתן מדובר בבעיה שמפריעה לתפקוד רגיל ולסדר היום הנורמלי, וחשוב לדווח על בעיה זו לגורמים רפואיים כדי לטפל בה בצורה הטובה ביותר.

ירידה קוגניטיבית: מה אפשר לעשות

ירידה קוגניטיבית מתרחשת באנשים רבים בגיל השלישי, היא באה לידי ביטוי בהפרעות בזיכרון, שיבושים בשימוש בשפה וירידה ביכולת לתפקד באופן עצמאי. ככל שעולה הגיל עולה הסיכוי לפתח ירידה קוגניטיבית, בדומה לבריחת שתן. גם כאן, חשוב לפנות לגורם רפואי מוסמך שיוכל לאבחן את הבעיות הספציפיות ולתת להן מענה רפואי מקיף, כך שאיכות החיים תיפגע באופן המינימלי ביותר.

לסיכום

הגיל השלישי מלווה בתופעות חיוביות כגון זמן פנוי רב וגם בתופעות שליליות כגון קשיים פיזיולוגיים, הכוללים בריחת שתן, הפרעות שינה, ירידה קוגניטיבית ועוד. בכל מקרה חשוב לדבר על הבעיות הרפואיות, להציף אותן, ולפנות לגורמים הרפואיים המתאימים כדי לקבל חוות דעת ולדאוג לטיפול רפואי מקיף שיקל על איכות החיים שלכם.

0 תגובות

השאירו תגובה

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *